Poradíte jaký?
					Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
	Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- 
				mila001
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Poradíte jaký?
Chtěl bych manželce koupit dárek,ale jaký.Výběr je následující.
Isomac Zaffiro 800€
QuickMill Eliane 840€
Vibiemme Domobar 850€
Nuova Simonelli Oscar II 650€
Quickmill Caarol Evo 860€
Je to převážně na espresso (mléko by bylo vyjímečně nebo vůbec). Nepospíchám na to. Děkuji za pomoc.

Isomac Zaffiro 800€
QuickMill Eliane 840€
Vibiemme Domobar 850€
Nuova Simonelli Oscar II 650€
Quickmill Caarol Evo 860€
Je to převážně na espresso (mléko by bylo vyjímečně nebo vůbec). Nepospíchám na to. Děkuji za pomoc.
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Poradíte jaký?
Za mě z tohoto Vibiemme Domobar nebo Quickmill Caarol Evo. Ale jsem zvědav, jak se to zde v threadu vyvine. Osobně bych pro svou potřebu z těchto dvou zvolil asi  Quickmill. Ale je to jen takové teoretické posouzení na dálku. S mlékem nepracuji, takže by mi nic nechybělo ...

- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
sorry za OT. Je to dárek pro manželku nebo spíš pro tebe:D

- jozo:m
- kávovar: QuickMill Carola Evo 0960
- mlýnek: Compak K3 Touch Advanced
Ja mam pol roka QM Carola Evo a som velmi spokojny. Vybral som ho preto, ze mlieko vobec neriesim, prednostou je lahke nastavenie tlaku a PID (aj ked trochu neprakticke nastavovanie pomocou PINov). Dolezita je aj kompaktna velkost, takze nezablokuje celu kuchynsku linku. Nakupoval som v mobacoffee.de, dodanie do 3 dni.

- 
				mila001
- více pokročilý
Je to dárek pro manželku (mám zdravotní problémy,tak pro mě zatím ne).
Bude to pro mě těžké rozhodování,protože u těchto značek už by mělo být všechno v pořádku a tak budou zřejmě rozhodovat nějaké maličkosti.
U Quickmill Caarol Evo mě trochu odrazuje váha,která je nízká.
U Nuova Simonelli Oscar II je lákavá cena ale zřejmě z tohoto výběru je nejslabší.
O QuickMill Eliane jsem toho moc nenašel a prodej jen u dvou prodejců.
Tak,že se zatím nejvíce kloním k Isomac Zaffiro 800€ (poměr cena/výkon) nebo Vibiemme Domobar 850€,který má o něco lepší recenze.

Bude to pro mě těžké rozhodování,protože u těchto značek už by mělo být všechno v pořádku a tak budou zřejmě rozhodovat nějaké maličkosti.
U Quickmill Caarol Evo mě trochu odrazuje váha,která je nízká.
U Nuova Simonelli Oscar II je lákavá cena ale zřejmě z tohoto výběru je nejslabší.
O QuickMill Eliane jsem toho moc nenašel a prodej jen u dvou prodejců.
Tak,že se zatím nejvíce kloním k Isomac Zaffiro 800€ (poměr cena/výkon) nebo Vibiemme Domobar 850€,který má o něco lepší recenze.
- Spyydy
- pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic+PID, aeropress, mokka express
- mlýnek: Mazzer SJ doserless, Concept KM-5120, Hario skerton
Přiznám se, že jsem to nekontroloval podrobně, ale ať už jde o HX kávovary nebo single bojlery, zvážil bych pořízení něčeho s pohodlně přístupným PIDem, ať nemusí manželka (obzvlášť v případě HX) flushovat od oka před každým shotem a má pod kontrolou teplotu extrakce.

Quickmill Carola je jednoboiler (0,75 l) bez pary a vody s PID (nastavovanie pomocou kombinácie pin prepínačov). Podľa predajcu mobacoffee.de je to "osekaný" model QM67.

- 
				mila001
- více pokročilý
Quickmill Carola je taky v hledáčku, pára není potřeba bude se dělat jen espresso,jen mi dělá starost nízká váha(10kg).

No podla papierov ma 15 kg a nechapem v com je nizka vaha problem? na linke drzi ako prilepena, v pohode zvladne zakladanie a vyberanie paky jednou rukou bez posuvania

- 
				mila001
- více pokročilý
Při nízké váze většinou tancují po lince,když se utahuje páka. Podle papíru váha 10kg a to je oproti ostatním většinou kolem 17kg znát.

- 
				David
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Fakt teda chcete nahřívat třičtvrtě litru vody pokaždý, když si chcete udělat jedno presso?

ja zapnem ráno a vypínam večer, takže 1 zapnutie na cca 10 porcií espressa 

- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Já zapínám pokaždé, když dělám kávu. (někdy jednu, někdy dvě, někdy deset). Nahřátí trvá cca 20 minut. Mezi tím si nachystám vše potřebné... Objem bojleru je cca 1,5L a nahřívané vody je asi 0,6L. To je asi tak stejné množství, jako když dělám čaj a vodu ohřívám v rychlovarné konvici.   Ale čas je pravda delší. Trochu měření, co se týče spotřeby, jsem dělal na Grimacu
 Ale čas je pravda delší. Trochu měření, co se týče spotřeby, jsem dělal na Grimacu

Ale čas je pravda delší. Trochu měření, co se týče spotřeby, jsem dělal na Grimacu
 Ale čas je pravda delší. Trochu měření, co se týče spotřeby, jsem dělal na GrimacuNerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
- pinos
- kávovar: zadny
- mlýnek: zadny
Re: Rancilio nebo Bazzera
Vybíráme kávovar,ale nevíme se rozhodnout mezi Rancilio Silvia PID nebo UNICA PID Bezzera,přečetl jsem si toho tady na forum moc,ale rozhodnutí stale není.Já bych se přiklaněl unice.Udělá i dobrou službu i Rancilio?
Díky za radu.

Díky za radu.
- Spyydy
- pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic+PID, aeropress, mokka express
- mlýnek: Mazzer SJ doserless, Concept KM-5120, Hario skerton
V těhle řádech bych už těch "pár" tisíc dohodil a šel do Bezzery. Silvie určitě poslouží skvěle, ale Bezzera má větší + měděný bojler, větší telepelnou stabilitu (byť o delší nahřívání), bude lépe šlehat, je masivnější/těžší, což je příjemnější pro manipulaci, jsou u ní dvě páky..,.) No, celkově je to víc než důstojný parťák do kuchyně  Silvie, obzvláště s vychytaným PIDem od Bunacafe, je taky super, ale ten cenový rozdíl podle mě přidanou hodnotu Bezzery vyvažuje.
 Silvie, obzvláště s vychytaným PIDem od Bunacafe, je taky super, ale ten cenový rozdíl podle mě přidanou hodnotu Bezzery vyvažuje.

Silvie, obzvláště s vychytaným PIDem od Bunacafe, je taky super, ale ten cenový rozdíl podle mě přidanou hodnotu Bezzery vyvažuje.
 Silvie, obzvláště s vychytaným PIDem od Bunacafe, je taky super, ale ten cenový rozdíl podle mě přidanou hodnotu Bezzery vyvažuje.- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
To je věčné téma. Záleží především na způsobu používání, počtu káv, práci s mlékem, finančních možnostech a podobně...

Nerozumný kupec