hele mě nedávno utekl mlýnek Cimballi Junior sice nejspíš v bídném stavu, ale byl vydražen za 200,- Kč. To mě mrzelo.

Junior má mimochodem mlecí kameny o průměru 64 mm.
No život jde dál a není všem dnům konec.

Měl jsem ho možnost porovnat s MDF a je použitelný s podobnou kvalitou mletí jako MDF. Nepamatuju si už jak dalece šlo nastavit směrem k hrubějšímu mletí.Seky píše:ten Nemox mě těžce láká, ale jak se znám, zase prováhám...
 Popravdě jsem nad tím hodně přemýšlel, ale já bych radši tu lepší verzi. Tenhle má mlecí kameny 38mm a sám primacafe psal, že i 42 mm je poměrně málo. Nemox Lux stejně jako Ibertal Challenge odpovídají Ascaso mlýnkům I2, kdežto já bych radši I1 s mlecími kameny 54mm (a ten není o tolik dražší). Porovnání s MDF jsem již také četl, ale... MDF je mlýnek, o kterém jsem nikdy ani neuvažoval. Možná na to jdu špatně... Popravdě můj důvod, proč slídím po Aukru a eBay je v tom, že jsem si představoval, že si koupím kvalitní profi mlýnek, zachovalý za slušnou cenu, který mi vydrží velice dlouho, zvlášť když se o něj budu starat. U Ibertal Challenge a podobných jsme mohl skončit už dávno, ale tak nějak jsem měl pocit, že to nebude tak vytrvalý přístroj, jak bych si představoval.
 Popravdě jsem nad tím hodně přemýšlel, ale já bych radši tu lepší verzi. Tenhle má mlecí kameny 38mm a sám primacafe psal, že i 42 mm je poměrně málo. Nemox Lux stejně jako Ibertal Challenge odpovídají Ascaso mlýnkům I2, kdežto já bych radši I1 s mlecími kameny 54mm (a ten není o tolik dražší). Porovnání s MDF jsem již také četl, ale... MDF je mlýnek, o kterém jsem nikdy ani neuvažoval. Možná na to jdu špatně... Popravdě můj důvod, proč slídím po Aukru a eBay je v tom, že jsem si představoval, že si koupím kvalitní profi mlýnek, zachovalý za slušnou cenu, který mi vydrží velice dlouho, zvlášť když se o něj budu starat. U Ibertal Challenge a podobných jsme mohl skončit už dávno, ale tak nějak jsem měl pocit, že to nebude tak vytrvalý přístroj, jak bych si představoval.Kód: Vybrat vše
http://www.kaffeewiki.de/index.php?title=Casadio_Macinadosatori_G84 Ještě ten mlýnek nemám doma, ale tak nějak předběžně - neměl by někdo zájem vyměnit za jiný či odkoupit (měl by být v dobrém stavu, po generální údržbě, r.v. 99)?
 Ještě ten mlýnek nemám doma, ale tak nějak předběžně - neměl by někdo zájem vyměnit za jiný či odkoupit (měl by být v dobrém stavu, po generální údržbě, r.v. 99)?  
Jak jsem se tu dočetl v dnešní době není tento mlýnek možné sehnat v ČR. Myslíte, že by šel koupit někde po Evropě a nechat ho sem přivést? Nebo jestli znáte na fóru někoho kdo něco podobného řešil zkusil bych se ho zeptat v SZ.primacafe píše:Nebylo by lepší rovnou koupit toto a je po starosti.

Ono by teoreticky mělo splňovat cokoliv bez doseru požadavek, aby z toho vypadlo vše co tam dáte. I když to není vždy úplně pravda. Pokud to má být kvalitní mlýnek (kameny, otáčky atd.) + splňovat to aby v mlýnku zůstalo minimum kávy a ideálně ještě nebyl moc hlučný, tak si myslím, že 5 tisíc je naprosté minimum
 Ono by teoreticky mělo splňovat cokoliv bez doseru požadavek, aby z toho vypadlo vše co tam dáte. I když to není vždy úplně pravda. Pokud to má být kvalitní mlýnek (kameny, otáčky atd.) + splňovat to aby v mlýnku zůstalo minimum kávy a ideálně ještě nebyl moc hlučný, tak si myslím, že 5 tisíc je naprosté minimum 

Kód: Vybrat vše
http://www.pdk.sk/profesionalne/74-macap-mc4.htmlKód: Vybrat vše
http://www.ascaso.com/2010/cafe/eng/isteel.html 
  I když Macap začal dělat M2 (nebo jak je to přesně) za rozumný peníz, ale to je úplná novinka, takže zatím bez testů/recenzí.
 I když Macap začal dělat M2 (nebo jak je to přesně) za rozumný peníz, ale to je úplná novinka, takže zatím bez testů/recenzí.