Na la Pavoni se mi velmi líbilo a chutnalo hned třetí espresso, které jsem zkusil udělat, a to se stejným mlýnkem i kávou jako u Catleru.
Mám jako začátečník nějaké otázky, na které jsem zde nenašel jasné odpovědi.
1. Má mít tamper rovnou plochu? V balení je originální plastový tamper, který má dost vypuklý tvar, což mi přijde úplně nesmyslné. První 2 kávy se mi nepovedly právě kvůli tomu, že jsem ho použil. Potřetí jsem kávu pěchoval improvizovaně, aby byla rovnoměrně.
Fotil jsem ho přesně kolmo, vypuknutí není zkreslené, ale reálné: https://s13.postimg.org/6brcme6hz/tamper.jpg
2. Kde se měří průměr misky? Rozměr misky je 59 mm zvenku a 58 mm zevnitř. Chtěl bych si pořídit tamper, jaký by měl mít rozměr? Když koupím 58mm, znamená to, že má přesně 58mm a do misky se mi třeba těsně nevejde?
3. Má se káva dotýkat sprchy? Misky jsou poměrně nízké a pokud tam chci dát doporučené množství kávy (do dvouporcové 14-16 g), páka nejde dotáhnout tolik, jak naprázdno. Při utahování se natlačí na sprchu. Káva je tak sice velmi dobrá, jen se sprcha pokaždé zašpiní. Pokud se sprchy dotýkat nemá, jak má teda vzniknout suchý puk? Pokud vypnu čerpadlo, tak mezi sprchou a kávou zůstane voda, ne?
4. Vkládá se páka do vypnutého kávovaru? Pokud ji tam nechám, nebude se kazit nějaké těsnění? Nebo se při nepoužívání páka jen někam pokládá?
5. Je zelená voda při odvápňování problém? Zatím jsem neměl kávovar s bojlerem, nevím, z jakého je materiálu, a tak nevím, jestli je tohle normální. https://s15.postimg.org/dq7pqfzl7/IMG_0506.jpg
Zatím mě toho víc nenapadá, kdyžtak dotazy připíšu. Předem děkuji za rady
