Zdravím. Koupí Mazzer Mini A Electronic (64mm) jsem se s espressem rázem posunul o velký kus výš. Dělám si občas ale i filtr (V60) ze světleji pražených káv a tam mám s mletím problém.
Zkoušel jsem přípravu podle nějakého Japonce z YT, který kávu zalévá 60ml vody každých 45s, dělá to 5x po sobě. Mám problém u opravdu dost světlých káv (které mají hodně tvrdá zrna). Mazzer je mele nerovnoměrně, jsou tam velké kusy, ale i prach, který filtr ucpe. S takovou kávou potom prvních 60ml proteče rychle, třetích 60ml klidně minutu a půl a pátých 60ml klidně 5 minut - výsledek potom samozřejmě není vůbec dobrý. Samotné kávy jsou ale na filtr velmi vhodné a dobré.
Mohu poprosit o doporučení mlýnku, který je vhodný na mletí takových káv? Mazzer jsem koupil použitý starší, tuhle možnost bych preferoval, nechci úplně dávat 20 tisíc za nový profi mlýnek, který není v domácnosti pořádně využit. Zvládnul bych i ruční, jen aby byl výsledek při hrubším mletí dobrý.
Mlýnek vhodný na alternativy
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Neugebauer
- pokročilý
- kávovar: la Pavoni Puccino PCL
- mlýnek: Mazzer Luigi srl Mini A Electronic
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Mlýnek vhodný na alternativy
Tak zrovna tohle dělá třeba Handground (je ovšem ruční), málo prachu, uniformita mletí. Používám jen na cestách a jsem zvyklý na klasiku a někdy mi tam ten prach v chuti i chybí. Dobře se používá právě jen na alternativu, na espresso by se člověk strhl. Ale jak je to s výdrží na delší dobu při každodenním použití, to nevím. Ale asi stačí pročíst fórum a vhodný mlýnek se najde.
Jinak čím hruběji se mele, tím je větší nerovnoměrnost, to platí asi obecně.
Jinak čím hruběji se mele, tím je větší nerovnoměrnost, to platí asi obecně.
- martinovic
- více pokročilý
- kávovar: Lelit Bianca, Lelit Elizabeth, LaPavoni Professional postmil
- mlýnek: Kafatek Flat SSP, DF64 + SSP MP, Ceado E37j, Comandante NB
Re: Mlýnek vhodný na alternativy
Na hrubšie mletie nemá comandante nitro blade konkurenciu. A to som mal ručné mlynčeky od haria po kinu m68.