Nabroušení mlecích kamenů
					Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
	Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- jhf
 - pokročilý
 - Příspěvky: 92
 - Registrován: ned 22. zář 2013 12:20:23
 - bydliště: Olomoucký
 - kávovar: Lelit PL92T Elizabeth, dříve PL41TEM, Rancilio Silvia
 - mlýnek: Eureka Mignon Specialita, dříve Ascaso I steel, Rancilio Roc
 
Nabroušení mlecích kamenů
Kde nabrousí kvalitně mlecí kameny? V některých příspěvcích je zmíněný pan Ther (Thér?), někde zase PANTHER (žeby zamaskovaný kvůli nepovolené reklamě 
 ?), ale nenašel jsem kontakt. Poradí mi někdo?
			
			
									
									
						- jhf
 - pokročilý
 - Příspěvky: 92
 - Registrován: ned 22. zář 2013 12:20:23
 - bydliště: Olomoucký
 - kávovar: Lelit PL92T Elizabeth, dříve PL41TEM, Rancilio Silvia
 - mlýnek: Eureka Mignon Specialita, dříve Ascaso I steel, Rancilio Roc
 
Re: Nabroušení mlecích kamenů
Děkuji za rychlou reakci. Ještě dotaz - má cenu brousit kameny v novém mlýnku?
A na Papuna: jak jsi spokojený se stroji, které máš uvedené? Také u mne vyhrálo Ascaso I-steel (zvažuji koupi v lednu - únoru) a Gaggia Classic (ta přijde na řadu až někdy později). Díky.
			
			
									
									
						A na Papuna: jak jsi spokojený se stroji, které máš uvedené? Také u mne vyhrálo Ascaso I-steel (zvažuji koupi v lednu - únoru) a Gaggia Classic (ta přijde na řadu až někdy později). Díky.
- Amo_Košice_Sk
 - více pokročilý
 - Příspěvky: 422
 - Registrován: pát 26. zář 2014 9:54:19
 - bydliště: Slovensko Košice
 - kávovar: La Carimali Alfa
 - mlýnek: Brasilia RR45 WEGA 6.0
 
Re: Nabroušení mlecích kamenů
Pravdu - povediac ani mne to nešlo moc do hlavy, že nabrúsené kamene od p. Thera sú ostrejšie.
Pre istotu som si kúpil aj nové a dal staré aj nabrúsiť, nabrúsené sú ostrejšie !
Určite už budem používať len brúsené kamene a nie kvôli cene, lebo zo Slovenska to nieje tak lacné posielať ako z Čiech.
Pri nabrúsených mám pocit, že mlynček sa zmenil na strúhadlo kávy
			
			
									
									Pre istotu som si kúpil aj nové a dal staré aj nabrúsiť, nabrúsené sú ostrejšie !
Určite už budem používať len brúsené kamene a nie kvôli cene, lebo zo Slovenska to nieje tak lacné posielať ako z Čiech.
Pri nabrúsených mám pocit, že mlynček sa zmenil na strúhadlo kávy
Kávavar : 2x La Carimali Alfa & French Press Bodum
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
						Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
- papun
 - silně pokročilý
 - Příspěvky: 1708
 - Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
 - bydliště: Zlín
 - kávovar: Carimali Alfa
 - mlýnek: Ascaso i-sttel
 
Re: Nabroušení mlecích kamenů
Tak já zatím zkušenost s broušením nemám. Mám je tak jak jsou od výroby. Na druhou stranu ale určitě to nemele nijak špatně. Nechat kameny přebrousit je fajn, ale není to nutné. 
Sestava mlýnek + kávovar je OK. Mlýnek je fajn, káva tam skoro žádná nezůstává. Kávovar je taky fajn, ale bylo třeba několik úprav a ta nejhlavnější je PID regulace teploty. Bez PID by to nebylo ono.
			
			
									
									
						Sestava mlýnek + kávovar je OK. Mlýnek je fajn, káva tam skoro žádná nezůstává. Kávovar je taky fajn, ale bylo třeba několik úprav a ta nejhlavnější je PID regulace teploty. Bez PID by to nebylo ono.
