Repasované kávovary
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Repasované kávovary
Dobrý den, už několik dlouhých večerů procházím toto fórum, neboť se chystám pořídit manželovi kávovar (automat). Prozatím mám "v mušce" Delonghi ESAM 3000B a Saeco Talea Ring Plus. Zajímal by mě ale názor vás - kafařů
na repasované kávovary, jestli by třeba nestálo za to jít do repasovaného kávovaru např. značky Jura... Děkuji všem za reakce 
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Repasované kávovary
Ikdyž nejsem zastáncem automatů (ale to je jiná kapitola), nebudu už nikomu jeho volbu rozmlouvat. U repasovaného automatu by mělo být rozhodující měřítko, jeho prodejní cena. Jedná se o to, pokud se na takém kávovaru něco pokazí, aby jeho oprava nepřesáhla cenu nového.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- timi.m
- pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Gino Rossi RR45
Víte o někom šikovném kdo se tím živí a nebo to má jako koníček?
Nyní zmíněný Carimali Uno v jiném vlákně je na bazaru 3x a všechny jsou z Litoměřic. Ten se mi asi zrovna nehodí, vypadá, že se připojuje přímo na vodu. Nedávno jsem koukal, že ze stejného města někdo prodával několik Mazzerů.
Již několik let plánuji něco pořídit. A zrovna nějaký pěkný mlýn a k němu třeba i kávovar bych vzal. Jen bych rád, aby to bylo v dobrém stavu a né, že to někdo doveze ze zahraničí a u nás to jen pustí dál.
Nyní zmíněný Carimali Uno v jiném vlákně je na bazaru 3x a všechny jsou z Litoměřic. Ten se mi asi zrovna nehodí, vypadá, že se připojuje přímo na vodu. Nedávno jsem koukal, že ze stejného města někdo prodával několik Mazzerů.
Již několik let plánuji něco pořídit. A zrovna nějaký pěkný mlýn a k němu třeba i kávovar bych vzal. Jen bych rád, aby to bylo v dobrém stavu a né, že to někdo doveze ze zahraničí a u nás to jen pustí dál.
- papun
- silně pokročilý
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Timi.m: Pokud to vozí ze zahraničí a pouští to za rozumnou cenu po nějakém repasu tak proč ne.
- timi.m
- pokročilý
- mlýnek: Gino Rossi RR45
Ano, přesně tak nějak bych si to představoval. Rád bych aby to bylo právě po nějakém repasu.papun píše:Timi.m: Pokud to vozí ze zahraničí a pouští to za rozumnou cenu po nějakém repasu tak proč ne.
Oživím téma - ten člověk z Litoměřic (znám osobně) se živý jako opravář profi pákových strojů a mimo jiné je i prodává. Nákup od něj rozhodně doporučuji.