Rowenta Prelude
					Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
	Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rowenta Prelude
Daj vedieť, ako si dopadol. Kvalitný servis je totiž na nezaplatenie.

- 
				Ja.Ro
- kávovar: Rancilio Silvia PID
- mlýnek: Rancilio Rocky
Zdravím a obracím se s prosbou o pomoc. Jsem čerstvým majitelem tohoto přístoje /5dní/ a co se mi nestalo. Cca při desátém pokusném presku /kávičky PRIMAcafé/ si z ničeho nic při extrakci začala téci voda z míst odkud by neměla. Záruka nezáruka, prostě jsem zjistil, že voda teče z té "krabičky" ze které je vyvedena ovládací páčka na páru. Nechce se mi posílat přístroj kamsi na reklamaci a 30 dní být bez /určitě to chápete/ a tak mám dotaz - jde to nejde nějak "odpojit" /mechanicky nebo elektricky/, aby se voda vůbec nedostala do té "krabičky"? Děkuji za pomoc. Jarda

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Zatím největší problém asi bude v tom, že ten kávovar ještě nikdo (tady) nekuchl a nepodíval se mu do střev. Bylo by dobrý kdyby tak někdo udělal a vnitřek nafotil, ať vidíme co v tom vůbec je. Některé díly mezi různými kávovary bývají záměnné.

mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hu.go
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso i-Steel
No, já se na to chystám, ale teď jsem zcela mimo. ( pracovně ). Snad o víkendu. Elektricky to nepůjde zcela určitě, Spíš bude problém s těsněním té páčky - uzávěru páry.

- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
Zatím jsem to teda moc nezkoumal, ale vypadá to, že tahle mašinka nepatří zrovna mezi snadno rozebiratelné typy.  Nikde žádné šrouby. To se mi právě líbí u italských mašinek klasické konstrukce, že se dají snadno "svléknout". Všechny plechy mají jednoduše přimontované k rámu...
  Nikde žádné šrouby. To se mi právě líbí u italských mašinek klasické konstrukce, že se dají snadno "svléknout". Všechny plechy mají jednoduše přimontované k rámu...

Nikde žádné šrouby. To se mi právě líbí u italských mašinek klasické konstrukce, že se dají snadno "svléknout". Všechny plechy mají jednoduše přimontované k rámu...
  Nikde žádné šrouby. To se mi právě líbí u italských mašinek klasické konstrukce, že se dají snadno "svléknout". Všechny plechy mají jednoduše přimontované k rámu...Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
						- 
				Ja.Ro
- kávovar: Rancilio Silvia PID
- mlýnek: Rancilio Rocky
Rozebrat jde víc než dobře. Když se mašinka postaví nožkama vzhůru, téměř vše se "odhalí".
- uprostřed jeden šroub se "spešl" hlavou a další 4 se krývají pod gumovýma nožkama /nožky stačí silou vytáhnout/
- pak v té části co je - pojmenuju to "hlava" /u hrany přední části/, jsou jasně vidět tuším čtyři menší šroubky a vedle hlavy z každé strany jsou další dva, ale zapuštěné šroubky. A když se toto vše povolí, odklopí se horní část a je krásně vidět na "střívka". Ale bacha, na první pohled se zdá-když se ta horní část odklápí-že je na pantíku, ale není, vzadu u nádržky je z každé strany na jednom šroubku a ty jsou schovaný pod ozdobnou lištou.
A víc jsem nezkoušel.
Až se mi vrátí ze servisu, pořídím fotodokumentaci. Jarda

- uprostřed jeden šroub se "spešl" hlavou a další 4 se krývají pod gumovýma nožkama /nožky stačí silou vytáhnout/
- pak v té části co je - pojmenuju to "hlava" /u hrany přední části/, jsou jasně vidět tuším čtyři menší šroubky a vedle hlavy z každé strany jsou další dva, ale zapuštěné šroubky. A když se toto vše povolí, odklopí se horní část a je krásně vidět na "střívka". Ale bacha, na první pohled se zdá-když se ta horní část odklápí-že je na pantíku, ale není, vzadu u nádržky je z každé strany na jednom šroubku a ty jsou schovaný pod ozdobnou lištou.
A víc jsem nezkoušel.
Až se mi vrátí ze servisu, pořídím fotodokumentaci. Jarda
- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
No vida, návod na rozebrání je tady  ...teď jsem zvědavej na ta fota...teda spíš na ty vnitřnosti...
 ...teď jsem zvědavej na ta fota...teda spíš na ty vnitřnosti...

...teď jsem zvědavej na ta fota...teda spíš na ty vnitřnosti...
 ...teď jsem zvědavej na ta fota...teda spíš na ty vnitřnosti...Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
						- 
				David
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
S výjimkou toho mizernýho ventilu jsem s tou mašinkou naprosto spokojenej. Selektivně si zvu lidi v práci na Primakafe a všichni pomlaskávají.

- 
				David
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Jo, je to Ufesa a tuhle ho pod tou značkou mají za 3,6 KKč. Až na nějaké polepy je nachlup stejnej 

- Zdenis
- kávovar:
- mlýnek:
Jak jsem se dneska dozvedel, tak jsem taky stastnym majitelem preluda  Pritelkyne vi nejlepe co je pro me nejlepsi :-D Tak jsem se probiral netem a ceny za tuto masinku sou v docela velkem rozmezi, az me zarazi, jake si nektere obchody nahazuji rabaty... Jinak uz se moc tesim az ho poprve pouziju  :twisted:
 Pritelkyne vi nejlepe co je pro me nejlepsi :-D Tak jsem se probiral netem a ceny za tuto masinku sou v docela velkem rozmezi, az me zarazi, jake si nektere obchody nahazuji rabaty... Jinak uz se moc tesim az ho poprve pouziju  :twisted:

Pritelkyne vi nejlepe co je pro me nejlepsi :-D Tak jsem se probiral netem a ceny za tuto masinku sou v docela velkem rozmezi, az me zarazi, jake si nektere obchody nahazuji rabaty... Jinak uz se moc tesim az ho poprve pouziju  :twisted:
 Pritelkyne vi nejlepe co je pro me nejlepsi :-D Tak jsem se probiral netem a ceny za tuto masinku sou v docela velkem rozmezi, az me zarazi, jake si nektere obchody nahazuji rabaty... Jinak uz se moc tesim az ho poprve pouziju  :twisted:- primacafe
- Administrátor
Opět jsem měl možnost udělat pár káv na této Rowentě. A opět nezbývá než konstatovat, že za ty peníze je to dost dobrý kávovar do domácnosti. Vzhledově vypadá dobře, kávu umí udělat pěknou i se slušnou pěnou. Dá se říct, že si Jen ty páčky mě tam nějak nesedí (taky mohli použít nějaký knoflíky).

mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Dneska jsem ho našla za 1800,- http://www.skobchod.cz/rowenta-es-51002 ... 22670.html

- primacafe
- Administrátor
Je tam dost podstatný malinký dovětek: poslední 2 kusy za tuto cenu, ale pokud by se Vám podařilo za tuto cenu koupit, asi není co řešit. Protože kafe udělat umí.

Ještě jsem se chtěla zeptat, je velký rozdíl mezi rowentou prelude a gaggia espresso colour? Kromě ceny samozřejmě. Myslím hlučnost při chodu atd. Káva zakoupená ve vašem obchodě - pomelete mi ji?   

- primacafe
- Administrátor
Vezmu to od konce - určitě pomeleme (ale možná to nebude úplně ideální)
Rozdíl mezi jmenovanými kávovary (kromě té ceny), bude i v barvě , ale podstatný je v konstrukci (provedení) páky. Hlučnost (a dál mě nenapadá co ještě) bude velice podobná u všech domácích kávovarů. protože používají stejné čerpadlo na vodu.
, ale podstatný je v konstrukci (provedení) páky. Hlučnost (a dál mě nenapadá co ještě) bude velice podobná u všech domácích kávovarů. protože používají stejné čerpadlo na vodu.

Rozdíl mezi jmenovanými kávovary (kromě té ceny), bude i v barvě
 , ale podstatný je v konstrukci (provedení) páky. Hlučnost (a dál mě nenapadá co ještě) bude velice podobná u všech domácích kávovarů. protože používají stejné čerpadlo na vodu.
, ale podstatný je v konstrukci (provedení) páky. Hlučnost (a dál mě nenapadá co ještě) bude velice podobná u všech domácích kávovarů. protože používají stejné čerpadlo na vodu._________________________________________________
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
						kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
Provedení páky. Gaggii colour můžu mít za 4000,- půl roku starou. Budu asi barbar, ale mlýnek za 5 tis. kupovat nebudu. To spíše namletou od vás.  Do čeho by jste šel vy? :D  Děkuji za trpělivost! 

A nebo ještě SAECO ODEA GO s mlýnkem za 7000,-. http://pixmax.cz/Kavovary/565-Saeco-Odea-Go.html

- 
				pedro13
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Rozdíl bude asi takový,jako mezi Fábii a Mercedesem třídy A.....na první pohled (tak,z 50 metrů) jsou obě auta stejně velká,obě mají 4 kola a jezdí....ale při bližší prohlídce,už to to samé není...

Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
						Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
- primacafe
- Administrátor
Jenomže to srovnáváte, nesrovnatelné. Musíte počítat s tím, že automat je výrazně náchylnější na závady (běžné opotřebení užíváním), než kávovar pákový a opravy jsou u něj výrazně dražší.katka píše:A nebo ještě SAECO ODEA GO s mlýnkem za 7000,-. http://pixmax.cz/Kavovary/565-Saeco-Odea-Go.html
Pokud Vám nevadí trochu práce s přípravou kávy espressa a trochu té nečistoty od kávy. Tak bych volil tu Gaggi a mlýnek.
Díky za pomoc, mám jasno!