
Takže musím vyměnit ten termostat
 a do toho se mi moc nechce.
 a do toho se mi moc nechce.Dnes jsem volal do jednoho servisu v Brně a paní mi řekla že vyměňovat termostat nemá smysl že mám být rád že mi to funguje.

 a do toho se mi moc nechce.
 a do toho se mi moc nechce. Pytlíček s bílou pastou přišel v obálce s termostatem. Určitě si prohlídni i zbytek nabídky, ceny jsou poměrně přátelské a výběr široký. Já jsem si bral ještě tamper a kovová "vemínka" k páce.
 Pytlíček s bílou pastou přišel v obálce s termostatem. Určitě si prohlídni i zbytek nabídky, ceny jsou poměrně přátelské a výběr široký. Já jsem si bral ještě tamper a kovová "vemínka" k páce. 
Kód: Vybrat vše
http://www.espressoxxl.de/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=0474674395052716&AnbieterID=1

 )
 )vhodnější bude 90°C, je docela průšvih v tom, že tolerance bimetalových termostatů můžou být dost velké a tak jeden 90° nemusí být stejný jako druhý (už jsem se s tím setkal na vlastní kůži).Hrochan píše:......Jen k tomu termostatu: doporučujete na PRIMACAFÉ spíše 90° či 95° ? .......)
 kdyby byla teplota moc nízká (káva by asi byla slabá a nakyslá, co?) tak můžu koupit ten druhý, ale opravdu by mne to nepotěšilo
  kdyby byla teplota moc nízká (káva by asi byla slabá a nakyslá, co?) tak můžu koupit ten druhý, ale opravdu by mne to nepotěšilo   
 To byla reakce na toto. Nemám jak zjistit co to udělá když bude teplota nízká. V chuti kávy by se snad moc změnit nemělo. Dá se předpokládat, že horší by bylo, když by byla teplota větší.Hrochan píše:......kdyby byla teplota moc nízká (káva by asi byla slabá a nakyslá, co?).......
Ty vrahu!primacafe píše:Hňup by mohl testnout jak to dopadne, když sníží teplotu (třeba) na 70st. Má Hawaii, tak třeba na té.
 Za kávu dík!
 Za kávu dík! nejdřív jsem zdělal jeden z asi 15ti podů co byly k tomu, ale už podle jeho vůně bylo jasný že to nebude žádná lahůdka (nebyla). Schovávám je pro návštěvy
  nejdřív jsem zdělal jeden z asi 15ti podů co byly k tomu, ale už podle jeho vůně bylo jasný že to nebude žádná lahůdka (nebyla). Schovávám je pro návštěvy   
 Nižšia tepelná vodivosť medzi bojlerom a termostatom spôsobuje, že termostat má vyššiu hysteréziu - teda vypne pri vyššej teplote a zopne pri nižšej. Výmena pasty by mohla v malej miere odbúrať tento jav, no na výsledok by to extra vplyv nemalo mať, v priemere teplota ostane rovnaká.Hrochan píše:třeba stříbrná teplovodivka na procesory bude lépe vodit než obyč silikonová
Přesně tak, budu si hrát ještě nějakou dobu raději s původním, a později se mi tu ten druhý určitě neztratíAsi bude lepšie vymieňať termostaty až potom, keď budeš mať prípravu kávy s originálom zvládnutú na jednotku, keď každý shot bude rovnaký (správne mletie, správne plnenie, rovnaká chuť) - až potom budeš vedieť, čo spôsobil termostat a čo ruky.
