mill píše:Hmmm, šest káv do pěti minut? Ačkoliv si nemyslím, že se s tím až tak moc piplám, tak do pěti minut bych to nedokázal. Technologické pauzy, jako třeba vyklepnutí puku, vyčistění páky, namletí, tampování, event, vyladění teploty surfingem......dobrý, smekám. Někdy si to zkusím stopnout, ale 5minut fakt nedávám.
Nicméně, takhle obšírně jsem chtěl naznačit, že samotný proces přípravy espressa je (alespoň u mne) delší, než schopnost Silvie se znovu zotavit po shotu.
Tak to abych to taky vyzkoušel a změřil si to.
Jinak můj předpoklad byl:
- Dělám double shot, což znamené 2kafe z jedné várky.
- Vyklepnutí, nasypámí nové dávky a umačkávaní se musí stihnout v čase kdy se mašina opětovně nahřívá
- Čas na nahřátí je počítán pouze 2x. Druhý a třetí shot.
- Žádný temp surf., mám PID
- Údržbu/čištění jsem nepočítal, tu dělám až po servírování...
Jinak, ten kdo má Rockyho s doserem, tak má třeba namleto předem na všechny dávky.
Někdo neumačkává (viz. Primacafe..)
Nicméně můj komentář měl spíše být o tom, že příprava nápoje s mlékem je limitována časem na vytvoření páry a pokud by chtěl někdo preso až po přípravě páry, je zde časová prodleva při ochlazování sestavy.
Ostmes