Běžně v obchodě kuchyňských potřeb. Teploměr s jehlou na použití v troubě. Cena 195Kč. Výroba Německo.Cabakos píše: Můžete mi prosím poradit, kde jste objednala ten teploměr. Nikde ho nemůžu sehnat.
Díky předem.
Ostmes
Běžně v obchodě kuchyňských potřeb. Teploměr s jehlou na použití v troubě. Cena 195Kč. Výroba Německo.Cabakos píše: Můžete mi prosím poradit, kde jste objednala ten teploměr. Nikde ho nemůžu sehnat.
Díky předem.
To koľko stojí u vás teplomer Motta? Tu v BB ho majú za 5€...Ostmes píše:Jenom jsem chtěl pomoci a usetřit 100Kč.
V Makru jsem ho taky hledal, ale asi byl hned pryč. Ostatní věci z akce Rioba tam ještě byly.mill píše:Mají ho mít i v Makrech, alespoň v brněnském jsem ho kupoval mezi věcmi Rioba. Je levnější a taky Motta. Akorát je potřeba se asi zeptat, ne všechen sortiment, který mají uvedený v letáku "Baristou snadno a rychle" mají skladem. Třeba kartáče na hlavu měli pouze první den a od té doby ne.
Asi je už pozdě na aktuální odpověď pro Tebe, ale pro jiné snad včas. Já koupil velmi podobnou v Makru. Mají je tam v několika velikostech a za zlomek ceny než v i-obchodech. Nemohu posoudit, jak velikost úhlu sklonu stěn ovlivní výsledek. Nemám možnost fotit, ale když srovnám vzhled té mé konvičky z Makra s některými z i-obchodu, nevidím rozdíl. A mikropěnu už jsem udělal několikrát (bohužel, ne pokaždé). Je to ve cviku. Srovnám- před rokem jsem na výstavě koupil superšlehač, který našlehal nízkotučné mléko do konzistence šlehačky. Koupil jsme ho právě kvůli tomu, protože pěnu na kávě milujeme. Naše stará Rowenta mléko jen ohřála. A ono to tím zázrakem nešlo a nešlo. Nicméně zkoušel jsem to tak dlouho, že dnes bych mohl jít na výstavu prezentovat šlehač sám. Přitom šlo jen o úhel sklonu, vzálenost ode dna a lehký pohyb zápěstí. V řadě kaváren už pěnu nedělají párou, ale ve speciálním šlehači. Ukazovali mi to. Jenže takovou pěnou se nedá kreslit, je moc hustá. Ale dobrá.Tak přesně takovou konvičku sháním, v internetových shopech jsou jich spousty, ale za celkem nekřesťanské ceny. (Kde jste ji sehnal?) Ještě k tomu mléku - mám raději také presso, ale kapučíno pijeme se ženou vždy o víkendu a tak se nám nezbývalo nic jiného než se to naučit. Hlavní předpoklad je asi vstupní teplota mléka a vytvoření víru. Pokud se mléko v konvičce roztočí, jde to už samo. Dalším důležitým faktorem je dodržet konečnou teplotu mléka - doporučuje se asi 70 stup.
Určitě ne. Je to opravdu o tréninku.czmirek píše: Přece nejsem takový jelito.. )
Už jsem to našel. Už chápu tu kapku jaru. Supr návod na trénink. Budu trénovat, až se ze mě bude kouřit.Ostmes píše:
Zkuste kapku jaru jak zde popsáno pře nějakým časem.
Přesně takczmirek píše: Už jsem to našel. Už chápu tu kapku jaru. Supr návod na trénink. Budu trénovat, až se ze mě bude kouřit.
To je přesně ono. To jsem našel. Zjistil jsem nakonec, že chyba není ve mě, ale v mlíce. Udělal jsem si 3 zkoušky, všechny proběhly na výbornou a tak jsem se rozhod, že to zkusím na čisto. Nalil jsem mlíko do konvičky, protáh ho tryskou a nic. Už jem to chtěl vzdát, ale napadlo mě nalít do konvičky čerstvě otevřené (to jsem se tu taky dočet) a ono ejhle... Napěnilo uplně nádherně.
Přesně. Koupil jsem si relativně drahý kávovar, tak chci využít všechny jeho funkce. Zatím mám výsledky podobné, jako většina, tedy navrchu pěnu a vespod teplé mléko. Musím se jeětě MÓÓC učit ) Ale musím říct, že už mě to taky přestává trochu bavit, myslel jsem si, že to půjde lehčeji...jadoledo píše:jasně použít "zázrak z Ikey" je jedna věc,ale když mám přece doma automat na kávu a u toho i parní trysku na mléko, která má umět vytvořit bohatou pěnu na cappucino, tak toho plně chci využít a naučit se to s ním ...
: