La Pavoni Puccino PCL
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: La Pavoni Puccino PCL
Pořád se peru s tou extrakcí. Nemůžu si pomoci, ale stále to není ono. Nebo už jsem se zbláznil.
postřehy:
1) vyžaduje velmi jemné mletí
2) i přes velmi jemné mletí, to docela rychle teče nebo když to ještě víc utáhnu, tak to teče pomalu ale strašně se to trhá
3) tlak je někde na 12-ti barech orientačně- tady bude asi zakopanej pes
4) crema se mi zdá být světlejší a není tak vysoká. To bych oželel, protože na druhou stranu chutˇje dobrá
Co ostatní puccinovci a buondisti? Jaké máte poznatky?
postřehy:
1) vyžaduje velmi jemné mletí
2) i přes velmi jemné mletí, to docela rychle teče nebo když to ještě víc utáhnu, tak to teče pomalu ale strašně se to trhá
3) tlak je někde na 12-ti barech orientačně- tady bude asi zakopanej pes
4) crema se mi zdá být světlejší a není tak vysoká. To bych oželel, protože na druhou stranu chutˇje dobrá
Co ostatní puccinovci a buondisti? Jaké máte poznatky?
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
Re: La Pavoni Puccino PCL
Myslím, že treba dostať ten správny grif, aby si odhadol množstvo kávy, ani veľa, ani málo Pri zaťahovaní páky treba cítiť mierny odpor. Po extrakcii na puku by mal byť otlačená skrutka, ak nie je, bolo málo kávy.
Ja meliem na MDF väčšinou na 5 - 6, to je približne stredné mletie, bežne sa používa v rozmedzí 1 - 10.
Keď je u mňa dobrá extrakcia, tlak mám 11 barov.
Ja meliem na MDF väčšinou na 5 - 6, to je približne stredné mletie, bežne sa používa v rozmedzí 1 - 10.
Keď je u mňa dobrá extrakcia, tlak mám 11 barov.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: La Pavoni Puccino PCL
Čeho cítit mírný odpor. Páku je potřeba zatahovat "jako kráva" na doraz co to jde. Zatahuje se stejně daleko a je jedno jestli je v páce káva nebo né.docedo píše:.......Pri zaťahovaní páky treba cítiť mierny odpor.......
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: pon 15. zář 2008 18:56:58
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
na mém Buondi melu kávu (H-presso, Burundi) z PC zhruba na 9-10, crema vysoká, tmavá, teče tak jak má. Dřív jsem dávky kávy vážil 14-15 g, ale teď už je nevážím, dávám 2 plný odměrky (udávané jako 7 g). Po zapnutí káva začíná téct za 4 vteřiny a nateče asi 50-60 ml za 25-30 s. Zdá se mi všechno OK.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: pon 15. zář 2008 18:56:58
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
U Buondi je důležité aby byl správně nahřátý, tzn. že raději odpouštím vodu a nechám dohřívat dokud se nerozstvítí zelená kontrolka říkající ready. Jinak se může stát, že začne po 5 vteřinách od zapnutí dohřívat a to způsobí často světlou cremu. Páku utahuji zhruba tak, že je mírně vychýlená vpravo od středu při čelním pohledu na kávovar.
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: La Pavoni Puccino PCL
Takhle. Asi nebude problém v plnění (sítko je v puku krásně otlačené). Tím utažením jsem myslel jemnější mletí, větší naplnění a silnější utampování... Ono to tak špatné není, nevím jestli to není srovnáním s jinými stroji.
To mletí je cca o 2-3 stupně jemnější (oproti Silvii)
Jo a připomínám, že uvedené platí pro single misku.
poladím to a dám vědět...
To mletí je cca o 2-3 stupně jemnější (oproti Silvii)
Jo a připomínám, že uvedené platí pro single misku.
poladím to a dám vědět...
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: pon 15. zář 2008 18:56:58
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
single misku moc nepoužívám, většinou se mi s jejím použitím vytvořila také světlejší crema, s rychlostí průtoku ale problém nemám. Single miska se blbě plní, snadno se stane že je přeplněná a pak to nejde ani nasadit na hlavu.
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: La Pavoni Puccino PCL
ten single bude tak jako u většiny mašinek oříšek....Ale já ho rozlousknu
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
Re: La Pavoni Puccino PCL
Mám inú skúsenosť (týka sa ale iba Puccina). Ak sa páka zaťahuje rovnako s kávou i bez, tak sa mi to javí ako málo kávy. Keď pri zaťahovaní cítim odpor, vtedy sa už káva dotýka sitka sprchy a dávka je v poriadku. Páku zaťahujem približne rovnako ďaleko, pokiaľ to ide (mne to vychádza zhruba na kolmo, bez kávy by to išlo aj ďalej).primacafe píše:Čeho cítit mírný odpor. Páku je potřeba zatahovat "jako kráva" na doraz co to jde. Zatahuje se stejně daleko a je jedno jestli je v páce káva nebo né.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: La Pavoni Puccino PCL
Ano toto je přesný popis jak by to mělo být pokud má pro to někdo cit. Setkávám se občas u obsluhy kávovaru (ženské), že páku dotahuje dvěma prstama a hrozně se diví, že ji teče káva po páce.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Záleží na tom, či obsluha tampuje alebo len kávu v miske zarovnáva.
Ak tampuje silou a káva sa začne dotýkať sprchy a klásť odpor pri zaťahovaní, tak dovi-dopo...
Ak tampuje silou a káva sa začne dotýkať sprchy a klásť odpor pri zaťahovaní, tak dovi-dopo...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: La Pavoni Puccino PCL
btw u nového Puccina jde páka dotáhnout velmi těžko s i bez kávy. Postupem času se to zlepšuje.docedo píše:Ak sa páka zaťahuje rovnako s kávou i bez
Mít dotaženou páku je snad naprostá samozřejmost. To je přece jedna ze základních věcí při práci s kávovarem. Asi ne.primacafe píše:Setkávám se občas u obsluhy kávovaru (ženské), že páku dotahuje dvěma prstama a hrozně se diví, že ji teče káva po páce.
Tu variantu pouze se zarovnáním bez utampování ještě zkusím. Mám pocit že u Puccina to ale po okraj nepůjde, páč sprcha je v misce dosti hluboko.hnup píše:Záleží na tom, či obsluha tampuje alebo len kávu v miske zarovnáva.
Všeobecně -nedostatečné naplnění misky je okamžitě strestáno kanálem jak ....
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Zlatá dobrá Gaggia...hedonista píše:Všeobecně -nedostatečné naplnění misky je okamžitě strestáno kanálem jak ....
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: La Pavoni Puccino PCL
Caute vsetci kavickari.
Prosim Vas o radu.
Kupil som LaPavoni PCL ale ndeokazem dobre extrahovat (dobry vyraz, to som sa tu naucil
Nemam dostatocny tlak. Spravil som aj nejake video. Je to trosku tmave ale je tam vidiet ako to tece a aky je tlak.
Obcas (2x) sa mi podarilo aj dosiahnut 9 Barov ale vacsinou 2-4.
Skusal som uz 3 druhy kavy a stale nic. Kava tecie strasne rychlo a je taka vodova.
Mozno je aj chyba v stroji. Dakujem za kazdu radu.ma to 18M ale snad to nebude v dnesnej dobe prekazat
Prosim Vas o radu.
Kupil som LaPavoni PCL ale ndeokazem dobre extrahovat (dobry vyraz, to som sa tu naucil
Nemam dostatocny tlak. Spravil som aj nejake video. Je to trosku tmave ale je tam vidiet ako to tece a aky je tlak.
Obcas (2x) sa mi podarilo aj dosiahnut 9 Barov ale vacsinou 2-4.
Skusal som uz 3 druhy kavy a stale nic. Kava tecie strasne rychlo a je taka vodova.
Mozno je aj chyba v stroji. Dakujem za kazdu radu.
Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/426937577/LaPavoniPCL_umrem_z_toho.rar
- Rujir
- více pokročilý
- Příspěvky: 275
- Registrován: pon 16. lis 2009 13:06:29
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Ahoj, mam ten isty stroj. Video som sice nevidel, ale viem v com je problem - malo kavy, prilis nahrubo zomleta a malo upechovana. Mozno nie vsetky tri faktory ale minimalne dva urcite. Ak mas mlyncek, tak zacni mliet podstatne jemnejsie. Ak nemas, tak aspon pridaj na gramazi kavy. Bezne robim espresso pri tlaku cca 11 barov, maximum co dosahujem je 12. uz pri 9 je to espresso o nicom. Takze mas co dohanat.
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak som skusil silnejsie "upechovani" (netusim co to po slovensky znamena asi utlacenie)
Tlacil som do toho ako kon, zlomilo by to vaz medvedovi. a neveril som vlastnym ociam, tlak na 10-11 Barov, nenormalne krasna kavicka
skoda ze je 22:00 hned by som ju dal.
Este jedna vec mi je divna ta kontrolka pripravenosti (stredna) mi zhasne ked zacne robit kavu a to sa mi nezda, ako sa to sprava na vasich pristrojoch?
Tesim sa na zajtrajsie presicko
Tlacil som do toho ako kon, zlomilo by to vaz medvedovi. a neveril som vlastnym ociam, tlak na 10-11 Barov, nenormalne krasna kavicka
skoda ze je 22:00 hned by som ju dal.
Este jedna vec mi je divna ta kontrolka pripravenosti (stredna) mi zhasne ked zacne robit kavu a to sa mi nezda, ako sa to sprava na vasich pristrojoch?
Tesim sa na zajtrajsie presicko
- Rujir
- více pokročilý
- Příspěvky: 275
- Registrován: pon 16. lis 2009 13:06:29
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
No popravde, az tak hrozne by si tlacit nemal. Skus pridat viac kavy. Ono sa to nezda, ale vojde jej tam pomerne dost. A hlavne si kup mlyncek, bez neho to nebude nikdy ono.
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
Re: La Pavoni Puccino PCL
To s tou kontrolkou si nahodou nepozeral? Ci zhasne pocas extrakcie Mozno mam nejaky vadny stroj.
DIk
DIk
- Rujir
- více pokročilý
- Příspěvky: 275
- Registrován: pon 16. lis 2009 13:06:29
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Uff, popravde nepozeral. Stredna kontrolka signalizuje pripravenost na vyrobu pary. Je logicke, ze ked robis presso, tak teplota v bojleri klesne (lebo minies zohriatu vodu), tak ti vypne kontrolku. Ja robim len a len presso, takze som to nikdy neriesil, ale nemyslim, ze by si mal vadny stroj. Len sa treba naucit s nim robit. Je to super masina, akurat zo zaciatku cloveka vytrapi.mako píše:To s tou kontrolkou si nahodou nepozeral? Ci zhasne pocas extrakcie Mozno mam nejaky vadny stroj.
DIk
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
Re: La Pavoni Puccino PCL
Ľudia, ako by ste niekedy nečítali manual alebo nemali skúsenosti. Stredná kontrolka v prípade zapnutia kavovaru signalizuje správnu teplotu nahriatia vody v bojlery. Pri prepnutí na výrobu pary stredná kontrolka signalizuje , že je para pripravená, má teda dve funkcie.