Stačí si domontovať PID alebo digitálny teplomer a potom sa už len riadiť podľa teploty na dispeji. Termostat u Gaggie vypína paru pri cca. 160°C, takže treba vypustiť paru pri 140-145° a začať "peniť" niekde pri 150-tich stupňoch a je to v pohode. (Netreba čakať na vypnutie nahrievania a znovuzapnutie.) Ušetrí sa teda okolo tých 22+15 sekúnd času, a vyhodí sa 60$ za PID
Prípadne sa dá priamo cez PID ovládať aj reguláciu pary (cez diódu).
Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka
Tato metoda mi pomohla. Pre mna bola klucova pritomnost ,,teplomera,, aby som vedel kedy prestat. Penenie mlieka bola moja achilova pata. Teraz badat naznaky late art, no od presnych vzorov mam veli daleko. Kazdopadne zaznamenavam progres