primacafe píše:Nevím jestli to už tady někde je. Prostřední filtr z
tohoto příspěvku se regeneruje obyčejnou kuchyňskou solí.
Zdravíčko,
tak přesně tento odvápňovač jsme si cca před měsícem instalovali do práce. Do té doby jsme řešili vodu do Sylvie jako balenou (celkem rychle jsme poznali, že tvrdost vody má na kafe zásadní vliv).
Zatím je s filtrem absolutní spokojenost, čaje přestaly špinit hrnky, nejsou kalný a mají chuť. Na pití se filtrovaná voda zdá někomu "horší" než normál z kohoutku. Je to možná o zvyku. Když jsme dělali "blind" testy, tak filtrovaná voda by se dala charakterizovat jako bez chuti. Pokud má na pití někdo problém s "absolutně měkkou" vodou, co takhle ji opět naředit ve vhodném poměru s vodou nefiltrovanou a získat žádanou koncentraci Ca?
Jináč z 15 stupňů dH původní vody, je nyní tvrdost neměřitelná (< 1 dH). Chybí nám jen nějaký vodoměr, ale mám akvarijní testy takže až něco změřím tak zregeneruju.
Už začínám připravovat ženu, že toto pořídíme domů. Vyšlo nás to v práci na 3000 včetně stojánkové baterie a hadic. (nevím kolik stojí Brita filtry, ale toto mi přijde pohodlnější.).
Off-topic: dělají se podobné filtry i s automatikou na davkování soli a regeneraci (od 10000Kč). Ty jsou určené přímo na domovní rozvody vody. Kdybych si měl stavě/rekonstruovat barák, tak neváhám. Jen by to chtělo dvojté rozvody vody, splachovat měkou vodou fakt nemusím.
Nik.