Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
pokukujem po Eureke mignon, a premýšľam SD mode. 2g retencie nie je vela, ale asi predsa len lepsie 0-0.2g
Na youtube som videl zopar videí, vyzera to celkom použitelne, preto by som sa chcel tu opýtať, či s tým niekto mate skúsenosti, prípadne radu aké materialy použiť, z čoho a podobne.
Mám Eureka Mignon Specialita. (+Rancilio Silvia BC PID)
Nasypu 14,0g zrnek do prázdného zásobníku, vypadne 13,8-14,0g namleté kávy.
Násypku nenahrazujte, má uvnitř ten klobouček, který celkem úspěšně brání vyskakování zrnek zpět do zásobníku.
Uvnitř mechanismu mlýnku (výstupní tunel s antistatickou clonkou) zůstává trvale tak 0,2-1g kávy, pokud děláte kávu často, není s tím problém, tento 1g nestihne moc zestárnout a neovlivňuje kvalitu výsledného nápoje.
Pokud pro každý shot měníte druh kávy, je nutno počítat s tím, že nejprve vyletí ten 1g předchozí namleté kávy, která zůstala v mechanismu.
Stejně tak při změně jemnosti mletí nejprve vyletí ten 1g zbytku z původního nastavení.
Osobně v tom nevidím problém a nehledám žádné další složitosti v úpravě mlýnku. Jsou jiné věci, které na kvalitu připravené kávy mají daleko větší vliv.
Druh kávy střídám nejdříve po 250g zrnek, takže ani s nastevením mletí nemám problém, většinou nemusím po úvodním nastavení vůbec měnit.
U větších balení čerstvých kávových zrnek je potřeba v průběhu spotřeby lehce mletí upravit.
Pokud používáte větší misky (18g+) pak ten vliv retence je ještě menší než u mých 14g misek.