Konstrukčně je zřejmě příbuzný s mlýnkem ETA 0067.
Umožňuje mletí na 7 stupňů jemnosti.
Obsahuje malé mlecí kameny o průměru 4 cm, které se však točí setsakra rychle. Přesné specifikace jsem bohužel nikdy nenašel (nezná je někdo?), ale pár tisíc otáček na volnoběh to bude.
U mlýnku ETA 067 je zde zmiňováno nerovnoměrné mletí kávy. Musím konstatovat, že v tomto směru je na tom typ 0066 výrazně lépe, namletá káva na stupeň 3 vypadala přijatelně jemně na presso, zrnitost byla homogenní, žádné frakce různé zrnitosti se nekonaly.
Co se však konalo, byl nepříznivý vliv vysokých otáček mletí na kvalitu kávy. V pečlivě umytém mlýnku jsem zkusil umlít kávu Brasil Santos, kterou jsem potom nakrmil mou Rowentu.
Škoda brazilské kávy!!
![Šokovaný :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Výsledný "výluh" byl naprosto hnusný, "káva" by byla dobrou oslavou pelyňku, což je u této nasládlé odrůdy zvláště šokující zkušenost. Opravdu hrozná chuť.
Tento mlýnek je asi přijatelný pro mletí Jihlavanky Standard na turka, pro presso však rozhodně vhodný není.