Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Ahoj všem, jsem úplný začátečník, tak prosím o shovívavost
Před pár dny jsme koupil Sage BES 870 (už jsem na fóru četl, že to není dobrá koupě, ale už je doma). Už jsem přemlel asi 1kg kávy a stále se mi nedaří vyextrahovat alespoň trochu pitelnou kávu...
Všude čtu: Krátká extrakce - rychlé protékání, nízký tlak, = zvýšit jemnost mletí, případně upravit gramáž.
Můj problém je, že mám: Velmi krátkou extrakci cca. 15s, 40ml espresa a tlak skoro na konci tlakoměru (pře extrahováno)... Hnus...
Prosím o radu, jak se tato situace dá řeší, tedy za předpokladu, že se Sage BES 870 budu ještě nějakou dobu žít.....
Díky moc
Před pár dny jsme koupil Sage BES 870 (už jsem na fóru četl, že to není dobrá koupě, ale už je doma). Už jsem přemlel asi 1kg kávy a stále se mi nedaří vyextrahovat alespoň trochu pitelnou kávu...
Všude čtu: Krátká extrakce - rychlé protékání, nízký tlak, = zvýšit jemnost mletí, případně upravit gramáž.
Můj problém je, že mám: Velmi krátkou extrakci cca. 15s, 40ml espresa a tlak skoro na konci tlakoměru (pře extrahováno)... Hnus...
Prosím o radu, jak se tato situace dá řeší, tedy za předpokladu, že se Sage BES 870 budu ještě nějakou dobu žít.....
Díky moc
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1409
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Nechybí tam háček? Nemá to být Sage BĚS ?
Jakou a odkud máš kávu? To je asi nejdůležitější údaj, co Ti v příspěvku chybí....
Jakou a odkud máš kávu? To je asi nejdůležitější údaj, co Ti v příspěvku chybí....
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
-
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: úte 29. lis 2016 10:41:47
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Sage BES920/Catler ES9010 <- ex.Rancilio Silvia 2016
- mlýnek: Niche Zero <- Fiorenzato F4e nano v2 <- ex. Catler CG8030
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Ahoj, problém tuším bude nejspíše v prvních krocích. Je potřeba čerstvě pražená káva, správná jemnost a vzhledem k tomu ze tento mlýnek ma tendenci hrudkovat tal i rozmichani a rovnomerne rozprostření kávy v misce. Pak rovné utlaceni. Pokud tece pomalu/rychle tak povolit/utáhnout mlýnek. Koupě to není dobrá ale tragické kafe to neudělá. Chce to trochu snahy.
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Děkuji za reakci. Nejdříve jsem dělal" luxusní kávu" z Datartu cca. 700 za Kg, a pak jsem se naštval a koupil u Vietnamců 1Kg za 200. Jen pro účely testování. :D
Po pár řádcích zde na fóru jsem zjistil, že tudy rozhodně cesta nastavení nevede a objednal jsem DOPRAŽENO! PO ETIOPSKU SVĚTLE - dokonalakava.cz Zítra by měla dorazit.
Po pár řádcích zde na fóru jsem zjistil, že tudy rozhodně cesta nastavení nevede a objednal jsem DOPRAŽENO! PO ETIOPSKU SVĚTLE - dokonalakava.cz Zítra by měla dorazit.
- hunt01
- více pokročilý
- Příspěvky: 350
- Registrován: sob 14. led 2012 10:40:25
- bydliště: Šaratice / Brno
- kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
- mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Doporučuji jít na kurz, naučit se nastavovat mlýnek a pak něco řešit.
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Jj to mám určitě v plánu v příštím měsíci, díky.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1409
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Já zase na espresso doporučuji koupit půl kila zdejší PRIMA Presso a naučit se na ní.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Díky za tip, vyzkouším
- robertSVK
- více pokročilý
- Příspěvky: 138
- Registrován: pon 23. bře 2015 16:22:07
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Saeco Aroma SIN015 PID (2001), Gaggia New Baby PID
- mlýnek: Gaggia MDF (1983)
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
To rozhodne skús. Ak budeš mať kávu o ktorej vieš, že sa z nej dá urobiť výborné espresso, môžeš sa sústrediť na ostatné.
Kávovary: Saeco Aroma (SIN015), PID;
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Tak mám nové pokračování mé parodie na espreso :D
Dorazila káva Dopraženo!
Překvapivě jsem si včera i na kávě docela pochutnal..ale.... V misce na dvě espresa je extrakce celkem dobrá, ovšem jakmile dám misku pro jedno espreso jsem zas na začátku - hnus.
Nemůžu mít přeci nastavení mlýnku jiné na jedno a jiné na dvě espresa....
Dorazila káva Dopraženo!
Překvapivě jsem si včera i na kávě docela pochutnal..ale.... V misce na dvě espresa je extrakce celkem dobrá, ovšem jakmile dám misku pro jedno espreso jsem zas na začátku - hnus.
Nemůžu mít přeci nastavení mlýnku jiné na jedno a jiné na dvě espresa....
-
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: úte 29. lis 2016 10:41:47
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Sage BES920/Catler ES9010 <- ex.Rancilio Silvia 2016
- mlýnek: Niche Zero <- Fiorenzato F4e nano v2 <- ex. Catler CG8030
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Dobrá rada do začátku. Na misku na jedno espresso se vykašli. Minimálně pro první půl rok. Ta u Sage stejně patří k těm horším. Uvařit ji dobře je dost těžké. Co jsem zkoušel, tak funguje snad dobře s tím origo tamperem a trochu vyšší dávkou. Rozhodně to nefunguje tak že bys tam mohl dát přesně polovinu kávy. Až budeš mít vychytanou dvouporci můžeš se pustit do hraní s jednoporcí.
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Děkuji za radu, když už je řeč o porci kávy, při mém nastavení mletí je nejmenší porce kávy kolem 9g. (čím vyšší hrubost, tím víc váží - při automatickém porcování na jednu dávku), to je blbost, když si to přečtu :D
Ale asi to tak je.... :D
Jak tedy udělat jedno espreso z misky pro dvě espresa?
Teď to je tak, že když si dělám kávu, nutím ženu aby si dala se mnou a když už jí lezou oči z důlku pro předávkování kofeinem, druhý šálek jde do dřezu....
Ale asi to tak je.... :D
Jak tedy udělat jedno espreso z misky pro dvě espresa?
Teď to je tak, že když si dělám kávu, nutím ženu aby si dala se mnou a když už jí lezou oči z důlku pro předávkování kofeinem, druhý šálek jde do dřezu....
- TJK
- Příspěvky: 23
- Registrován: sob 16. pro 2017 23:39:40
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Catler ES8011SE
- mlýnek: Eureka Mignon Instantaneo
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Mám podobný přístroj. Kávu dělá poměrně obstojnou. Potýkal jsem se s podobnými problémy. Velmi podstatné (tohle mi hodně pomohlo v chuti kávy) je nechat přístroj pořádně nahřát (půl, nejlépe 3/4 hodiny). Nechat páku v hlavě aby se prohřála tak že na ni skoro nejde udržet ruka (klidně protáhnout přes páku horkou vodu). Single jsem prozatím vzdal... Moc se mi nedaří. Chuť i ujde, ale káva je prakticky bez cremy... Je i slabší chuti.
BTW k poslední větě...proč si nedát double?
BTW k poslední větě...proč si nedát double?
- coffee
- Příspěvky: 11
- Registrován: čtv 17. kvě 2018 7:04:10
- bydliště: Praha
- kávovar: Sage BES 870
- mlýnek: Sage BES 870
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Děkuji za radu, double...asi by mě trefilo
- TJK
- Příspěvky: 23
- Registrován: sob 16. pro 2017 23:39:40
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Catler ES8011SE
- mlýnek: Eureka Mignon Instantaneo
Re: Sage BES 870 - Extrakce, tlak, mlýnek....hrůza...
Tak to u Nás je to trochu jinak.
Já se ptám manželky asi takhle.
Chceš kávu... ne?
Já se ptám manželky asi takhle.
Chceš kávu... ne?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek