to druhé číslo je irrelevantní. při extrakci je průtok pomalejší, než "free flow", voda se ve výstupním kanálu E61 grupy chladí na teplotu blízkou klidové teplotě grupy. velkou část energie pojmou chladnější části grupy - sprcha, disperzor, portafiltr, ...
60 minut je beztak moc, po delším idle intervalu je potřeba většinu kávovarů trochu flushnout, 100-150 ml by mělo stačit.
zkuste nechat nahřát 30 min a prostě udělat kafe. občas se z toho dělá moc velká věda a přílišné flushování většinou končí nedostatečnou teplotou vody (systém se nestihne vzpamatovat, grupa se prochladí příliš, teploměr v kanálu E61 ukazuje vždy vyšší teplotu, než lze naměřit přímo na povrchu kávy, etc.). na home-barista ostatně doporučení k fungujícímu nakládání s poněkud pomalejším HX Bezzery už je:
Kód: Vybrat vše
https://www.home-barista.com/espresso-machines/diagnosing-low-brew-temperature-bezzera-mitica-t43821.html#p497917
https://www.home-barista.com/espresso-machines/diagnosing-low-brew-temperature-bezzera-mitica-t43821.html#p497976