Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
stále čekám na zásilku Gaggia clasic.. nicméně bych se Vás chtěl zeptat. Je jedno jakou konvici si na zpěnění mléka pořídím? Jsou nějaké lepší značky a horší pro tyto konvice? Nebo můžu koupit jakoukoliv a neudělám chybu?
tuším, že je to asi jedno a důležité budou stějně ruce.. ale jistota je kulomet a tak se ptám Snad mě neukamenujete za dotat.
-musí být nerezová, to proto, abyste, až to budete držet v ruce, cítil, že mléko pálí a zavčas vypnete trysku, aby mléko neprošlo varem. Pak je vhodné, aby měla takovou tu hubici - nalévací zobáček. Ideální je, když začíná od poloviny výšky konvice - to je jakási pomyslná čára, kam nalévat mléko - vždy do poloviny, jde nejlépe našlehat. Já koupil v makru a co jsme rád, má i lehce dovnitře zahnutý horní okraj, to považuji za obrovské plus (ne všechny ho mají). Je to super, zvlášť proto,, že když kroužením mícháte mléko, tak vám to nevylítne ven. V makru asi 0,6 dcl za asi 100 kč nebo tak. Jsem maximálně spokojen.
Souhlasím s tím co je psáno výše, mám osobní zkušenost s 0,5l konvičkou Motta Europa, se kterou jsem moc spokojen. Je sice dražší, ale myslím že za vynaložené peníze stojí. Je opravdu kvalitně zpracovaná, má dost silnou stěnu a ideální tvar, aby se v ní pěkně vytvořil vír. Tato velikost stačí na našlehání mléka pro 2 cappuccina.
Konvičku z Makra mám doma, řádově za 2 stovky-cca 0,5l. Ale není to nic moc, ten tvar zobáčku je takový odfláknutý, teče to zeširoka a dá se s tím nalít leda tak tlustá rozeta nebo koňské srdce. Na pořádné latte art to není.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :) Roaster: UPK
Rez pozná každý to áno ale nie na nerezovej oceli (Predpokladám že Motta je vyrobená z AISI Type 304 - chrómniklová austenitická nerezová oceľ), ktorá nepodlieha korózii.
Preto to chce dôkaz. Buď je to fake alebo nepíšeš pravdu.
Kávovar: ARIETE RETRO -> RANCILIO SILVIA -> ISOMAC TEA Mlynček: GAGGIA MDF -> MAZZER SUPER JOLLY, SAN REMO MXT
to Maslicko: tím tě nechci odradit od Motty, kterou jistě ke vší spokojenosti používá spousta lidí, já v tom po reklamaci a výměně jednoho kousku budu taky pokračovat.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
Tak, jak jsem psal o té konvičce s tím (pro mne super) zaobleným límcem - fakt výhoda, můžete s tím kroužit skoro jak chcete, mlíko vám "nevylítne". Přikládám foto. Je to z makra a jsem plně spokojen.
Záleží co s tím chcete dělat, pokud jen našlehat mléko,tak jsou vhodné všechny výše uvedené. Pokud máte v úmyslu i tvořit latte art, tak bych hledal něco s vhodně tvarovaným zobáčkem. Např. jako má Motta Europa-Rocket Milk Jug
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :) Roaster: UPK
to Dinno3: večer to sfotím, jinak nedáš pokoj
K tomuto "Pokiaľ si nekúpil lacný fake, tak nerezová konvica nebude korodovať ani na okraji, pretože je to nerez.": Jednak se jedná o origo Mottu, z druhé části věty je evidentní, že o tom víš prd, krom těch vygooglovaných tříd oceli.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva