Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Narazil jsem na zajímavou techniku pro přípravu kávy ve frenchpressu. Na rozdíl od všude uváděné poučky, že káva se nechává extrahovat ideálně 3 minuty ve vodě kolem 90 stupňů horké, tento postup nabádá k zalévání vařící vodou (v komentářích k youtube videu James Hoffmann uvádí, že to platí pro světle pražené kávy) a celková doba, kterou káva stráví ve vodě, je 8 a více minut.
Tak jsem to vyzkoušel a opravdu to funguje. Káva nechutnala přeextrahovaně, byla hodně voňavá a plná. A v šálku nebyl téměř žádný prach (ten mi na frenchpressu vadil vždy nejvíc). Až jsem se divil.
Tak jen pro zajímavost, kdyby chtěl někdo další experimentovat.
Však oni nakonec objeví ten grál - "českého turka"
Nerozumný kupec *bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Na tuto metodu (vycházející z cupingu) jsem také narazil při procházení YouTube s Jamesem Hoffmannem a vřele doporučuji vyzkoušet. Samozřejmě záleží na použité kávě a homogenitě mletí, ale výsledný šálek byl vynikající.