Tak, tak treba za nu potiahnut kolko potrebujes. Ja som na to dosiel hned ked som ju cistil z vonku hadrickou ako sa tahala von..daff01 píše:PLNĚNÍ VODY a NÁDRŽ. Kdyby byla hadička o centimetr dva delší, tak by to myslím nikomu neublížilo, náklady navíc by byly v podstatě nulové.
Gaggia Classic
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- slavoo
- začátečník
- Příspěvky: 74
- Registrován: úte 25. lis 2014 16:57:58
- bydliště: Skalica
- kávovar: QM Alexia EVO
- mlýnek: Eureka MIGNON SILENZIO black matt
Re: Gaggia Classic
Re: Gaggia Classic – 5 měsíců v užívání
Vidíte, to mě nenapadlo. Naučil jsem se přemýšlet tak složitě, že mi jednoduchá řešení často unikají. A nebo jsem prostě jen nepraktický. Děkujiprimacafe píše:možná by stačilo hadičku povytáhnout
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Takže jeden minus kávovaru je možné škrtnout. Zrovna tak je možné škrtnout i tu krátkou odpadní trubičku. Stačí jen kousek silikonové bužírky a je po problému. Naopak je to ještě lepší něž originál.
Třeba v tomto příspěvku http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 2254#p2254 je to trošku vidět.
Třeba v tomto příspěvku http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 2254#p2254 je to trošku vidět.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Máte pravdu, jedno mínus je možné škrtnout.
Za krátkou odpadní trubičkou si stojím. Silikonová bužírka sice problém může vyřešit, ale už je to z jiné kategorie - jak říkával můj táta - "dodělej si doma sám". Každopádně děkuji za tip.
Za krátkou odpadní trubičkou si stojím. Silikonová bužírka sice problém může vyřešit, ale už je to z jiné kategorie - jak říkával můj táta - "dodělej si doma sám". Každopádně děkuji za tip.
Re: Gaggia Classic
daff01:
Každopádně s tím "randálem" souhlasím. Lze to řešit, ale prostě by to tak být nemělo!
U mě teda je trubička zasunuta přesně 1 cm. Teď jsem to kvůli tomu změřil. Takže kdybych chtěl, mohu ji popotáhnout níže. Ale nevidím důvod, proč bych měl chtít; voda mi nikdy ven nestříká. Kdyby šla skorem až do vaničky, tak by se drip tray nepohodlně vyndaval.Trubička pro odvod přebytečné vody z hlavy po vypnutí extrakce je kratší, než by bylo se mi líbilo. V těsnění u hlavy drží jen na milimetru či dvou a jen taktak dosáhne pod okraj krycího víčka vaničky.
Každopádně s tím "randálem" souhlasím. Lze to řešit, ale prostě by to tak být nemělo!
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Já jsem ji prodložil tou silikonovou hadičkou právě proto, že voda někdy stříkala ven.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Mám dotaz možná hloupý a zbytečný, ale přece. Potřeboval bych převézt svoji GC na týden sebou, tak jak postupovat abych stroji nějak neublížil. Napadá mě jen vypustit vodu z bojleru, ale nevím jestli ji klasickým spuštěním čerpadla vypustím opravdu všechnu, ještě jsem to nezkoušel. Máte nějaké rady či nápady?
Re: Gaggia Classic
Domnívám se, že vodu z bojleru není důvod vypouštět. Je tam zavřená a nikam nevyteče. Krom toho, běh na prázdno asi nebude pro čerpadlo to pravé ořechové... Vylil bych nádržku a celý přístroj omotal smršťovací folií, aby se nepodřel při přepravě. Hotovo, metoda ŽaVeS (žádné velké s**ní).
Re: Gaggia Classic
Vozím ji s sebou celkem pravidelně... Vyliji vodu z nádržky a odkapu, dám do textilní tašky na výšku a v aute se snažím, aby s sebou nemlátila. Jo, při dávání do té tašky se nedotýkat hlavy, je velmi teplá mnohem déle než tělo přístroje.
- garen
- Příspěvky: 34
- Registrován: sob 14. zář 2013 18:51:01
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Porlex mini
Re: Gaggia Classic
Z mé strany by se rovněž slušilo napsat pár řádků o Gaggia Classic, kterou jsem si na Vaše doporučení pořídil.
Majitelem jsem již od listopadu loňského roku.
Okamžitě jsem vyměnil přetlakové misky za 6 a 12g klasické - to je podle mě ideální velikost. Do té menší dávám cca 8g, do dvouporcovky cca 12g. Pouze byl zezačátku problém s výměnou těchto misek. Musel jsem používat nůž na vytáhnutí. Nůž používám stále, ale už to jde lehce (asi by šla upravit pružinka v páce, ale teď už to jde lehce).
S konstrukcí kávovaru jsem celkem spokojen - masivnost, materiál,...Co mi vadí, je neustále drnčící odpadní nádobka (budu muset nějak upravit).
Další věc, co mě zaráží, je fakt, že se po cca 5 kávách zanese sítko a při vypouštění vody bez páky voda stříká všude kolem.
Sítko musím demontovat a vyčistit.
Jelikož dělám americano, s tímto problémem se setkávám neustále. Toto stříkání se pak projevuje i při extrakci kávy přes páku, kdy dochází ke kanálkování, pokud jsem to dobře nazval.
Na to navazuje dotaz ohledně přípravy americana. Klasickým způsobem udělám espresso a poté dopouštím vodu bez páky přímo do hrnku s espressem, což není moc pohodlné.
Co jsem tak někde četl, že se to dělá přes parní trysku, to v mém případě nelze, tryska stříká úzkým paprskem a šálek bych takto dopouštěl 5 minut.
Bohužel stále nemůžu vychytat konzistenci přípravy espressa.
Pokaždé nateče jiné množství a chuť se rovněž někdy dost liší.
Zkoušel jsem různé mletí, množství, upěchování, nahřátí. Je to prostě boj.
To pak člověku pomalu dochází trpělivost a čím dál častěji volím french press...
Majitelem jsem již od listopadu loňského roku.
Okamžitě jsem vyměnil přetlakové misky za 6 a 12g klasické - to je podle mě ideální velikost. Do té menší dávám cca 8g, do dvouporcovky cca 12g. Pouze byl zezačátku problém s výměnou těchto misek. Musel jsem používat nůž na vytáhnutí. Nůž používám stále, ale už to jde lehce (asi by šla upravit pružinka v páce, ale teď už to jde lehce).
S konstrukcí kávovaru jsem celkem spokojen - masivnost, materiál,...Co mi vadí, je neustále drnčící odpadní nádobka (budu muset nějak upravit).
Další věc, co mě zaráží, je fakt, že se po cca 5 kávách zanese sítko a při vypouštění vody bez páky voda stříká všude kolem.
Sítko musím demontovat a vyčistit.
Jelikož dělám americano, s tímto problémem se setkávám neustále. Toto stříkání se pak projevuje i při extrakci kávy přes páku, kdy dochází ke kanálkování, pokud jsem to dobře nazval.
Na to navazuje dotaz ohledně přípravy americana. Klasickým způsobem udělám espresso a poté dopouštím vodu bez páky přímo do hrnku s espressem, což není moc pohodlné.
Co jsem tak někde četl, že se to dělá přes parní trysku, to v mém případě nelze, tryska stříká úzkým paprskem a šálek bych takto dopouštěl 5 minut.
Bohužel stále nemůžu vychytat konzistenci přípravy espressa.
Pokaždé nateče jiné množství a chuť se rovněž někdy dost liší.
Zkoušel jsem různé mletí, množství, upěchování, nahřátí. Je to prostě boj.
To pak člověku pomalu dochází trpělivost a čím dál častěji volím french press...
- ian
- více pokročilý
- Příspěvky: 182
- Registrován: úte 09. říj 2012 17:23:43
- bydliště: Šimonovice
- kávovar: La Nuova Era Cuadra, Hario V60, French Press Ultimo
- mlýnek: La Spaziale MXT single dose, Carimali Junior, Hario Skerton
Re: Gaggia Classic
Ahoj, jedna chytrá rada: misku pohodlně vycvakneš pomocí druhé misky
Na nádobku si zvykneš, taky mě zpočátku štvala. Když v ní už je trochu vody, tak líp sedí.
Jestli máš původní sítko, tak buď ještě rád. Mám údajně lepší, takové síťované dvojité, a to se teprve zasírá. Drbu ho kartáčkem.
S Amaricanem asi takto - po extrakci napouštím horkou vodu přes parní trysku (5 minut to fakt nezabere, je to hukot) do takové malé konvičky, kterou si pak espresso prodlužuji. Bohužel v poslední době nepoužitelné, jelikož mi z trysky lítá nějaký tmavý bordel. Přitom podle odvápnění je stroj OK. Dřív jsem si takhle zaléval i čaj, no škoda, nechci pít sajrajt.
Co máš za mlýnek?
Na nádobku si zvykneš, taky mě zpočátku štvala. Když v ní už je trochu vody, tak líp sedí.
Jestli máš původní sítko, tak buď ještě rád. Mám údajně lepší, takové síťované dvojité, a to se teprve zasírá. Drbu ho kartáčkem.
S Amaricanem asi takto - po extrakci napouštím horkou vodu přes parní trysku (5 minut to fakt nezabere, je to hukot) do takové malé konvičky, kterou si pak espresso prodlužuji. Bohužel v poslední době nepoužitelné, jelikož mi z trysky lítá nějaký tmavý bordel. Přitom podle odvápnění je stroj OK. Dřív jsem si takhle zaléval i čaj, no škoda, nechci pít sajrajt.
Co máš za mlýnek?
Keep Calm and Drink King’s Coffee
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Gaggia Classic
To sítko vyhoď do koše a kup si ,,profi". Stojí do stovky. A máš klid. Psal jsem tady o tom již několikrát.
Když to americano dopustíš přes hlavu, tak si defakto i vypláchneš všechen bordel přímo do hrnku. Takže nic moc. Pokud to nejde přes trysku - je to divné. Tak si ohřej vodu v rychlovarce a nastav to tím. Já tak nahříval šálky a dělal i to americano.
Když to americano dopustíš přes hlavu, tak si defakto i vypláchneš všechen bordel přímo do hrnku. Takže nic moc. Pokud to nejde přes trysku - je to divné. Tak si ohřej vodu v rychlovarce a nastav to tím. Já tak nahříval šálky a dělal i to americano.
- garen
- Příspěvky: 34
- Registrován: sob 14. zář 2013 18:51:01
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Porlex mini
Re: Gaggia Classic
Teda nevím jak to myslíš, ale vycvaknout mi to druhým sítkem nejde...Když misku v páce zacvaknu, drží tam fakt hodně fest.
Jako sítko není problém vyčistit, dělám to tak, že ho třeba na hodinu namočím do octa a je krásně čisté.
Ty jo jiný sítko, který se nezanáší? No přečetl jsem toho tady dost, ale tohodle jsem si nevšiml. O jaký sítko se jedná?
K tomu americanu:
Vždycky po extrakci espressa odpustím trochu vody bokem a pak sítko ještě utřu, aby mi tam nešel ten bordel...
No tak asi mám něco špatně, protože mi to fakt stříká nějak málo. Třeba u známého, který má automat Saeco, voda z trysky stříká pěkně rychle. Zkusím to kdyžtak natočit...
Mlýnek mám Porlex mini a jsem s ním spokojen. Akorát musím často upravovat hrubost mletí. I u rýzných druhů káv. Tohle je si myslím spojeno s každým mlýnkem, i elektrickým, že se opotřebovávají kameny a musí se dotahovat...
Jako sítko není problém vyčistit, dělám to tak, že ho třeba na hodinu namočím do octa a je krásně čisté.
Ty jo jiný sítko, který se nezanáší? No přečetl jsem toho tady dost, ale tohodle jsem si nevšiml. O jaký sítko se jedná?
K tomu americanu:
Vždycky po extrakci espressa odpustím trochu vody bokem a pak sítko ještě utřu, aby mi tam nešel ten bordel...
No tak asi mám něco špatně, protože mi to fakt stříká nějak málo. Třeba u známého, který má automat Saeco, voda z trysky stříká pěkně rychle. Zkusím to kdyžtak natočit...
Mlýnek mám Porlex mini a jsem s ním spokojen. Akorát musím často upravovat hrubost mletí. I u rýzných druhů káv. Tohle je si myslím spojeno s každým mlýnkem, i elektrickým, že se opotřebovávají kameny a musí se dotahovat...
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Gaggia Classic
Misku vycvaknout druhou miskou, která je držena obráceně. Nic lepšího není. Proti noži to má ještě efekt páky na ohnuté hraně misky.
Sítko se opravdu zasírá , měl jsem plechové s dírkama a byl to opruz. Pořád se ucpávaly. Ještě k tomu hliníkový disk sprchy a mosazná vložka pro šroub = galvanický článek a disk koroduje, zvlášť po použití odvápňovače přes hlavu. Jediná pomoc je za čas šmirglem ty výkvěty odstranit. Jsou to neduhy levného kávovaru.
(Nerezové sítko u BZ mi nedělá už žádné problémy, dokonce jsem do disku přidal další 200nm sítko, je ještě lepší distribuce v páce a žádný problém se zanášením.)
Prodloužené jsem dělal obráceně, nejdřív napustit vodu do šálků (samozřejmě pokud to nestříká do stran) a pak přidávat espresso.
Sítko se opravdu zasírá , měl jsem plechové s dírkama a byl to opruz. Pořád se ucpávaly. Ještě k tomu hliníkový disk sprchy a mosazná vložka pro šroub = galvanický článek a disk koroduje, zvlášť po použití odvápňovače přes hlavu. Jediná pomoc je za čas šmirglem ty výkvěty odstranit. Jsou to neduhy levného kávovaru.
(Nerezové sítko u BZ mi nedělá už žádné problémy, dokonce jsem do disku přidal další 200nm sítko, je ještě lepší distribuce v páce a žádný problém se zanášením.)
Prodloužené jsem dělal obráceně, nejdřív napustit vodu do šálků (samozřejmě pokud to nestříká do stran) a pak přidávat espresso.
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Gaggia Classic
Vypadá takto: (nevím jestli je to přesně ono. Chce to změřit a podle toho koupit.garen píše: Ty jo jiný sítko, který se nezanáší? No přečetl jsem toho tady dost, ale tohodle jsem si nevšiml. O jaký sítko se jedná?
http://shop.primacafe.cz/doplnky/79-sitko.html
Další sítka mají zde:
www.hraspo.cz
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 643
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Díky papunovi jsem se stal novým majitelem Gaggia Classic.
Mám nyní trochu pomotané názvy příslušenství, které jsem dostal ke kávovaru.
Potřeboval bych si ujasnit hlavně které miska je která a jak se správně nazývají ty které díly:
Nechci to tu zahltit obrázky a tak dávám do code jen odkazy. Každý díl je vyfocen 2x - zpravidla zvrchu a zespodu. Nazval jsem jednotlivé JPG podle názvu toho příslušenství, jak se domnívám, že se nazývá.
Z dovolené jsme přijeli již včera a tak jsem hned kávovar vyzkoušel a zkusil udělat celkem tři kafíčka (2x tu "Double" misku a 1x "Single").
Bál jsem se průšvihu, ale nakonec mi překvapivě chutnaly i tyto první experimenty. Rozhodně lepší výsledek než z toho Tchibo Cafissimo, které mám doma asi rok a půl.
Těším se na další pokusy.
Musím si ještě nechat udělat pořádný tamper. Když už tamper - pro ty misky co mám - jaký průměr (58.0, 58,5, ...)? a jaké dno (konvexní nebo rovné)?
Mám nyní trochu pomotané názvy příslušenství, které jsem dostal ke kávovaru.
Potřeboval bych si ujasnit hlavně které miska je která a jak se správně nazývají ty které díly:
Nechci to tu zahltit obrázky a tak dávám do code jen odkazy. Každý díl je vyfocen 2x - zpravidla zvrchu a zespodu. Nazval jsem jednotlivé JPG podle názvu toho příslušenství, jak se domnívám, že se nazývá.
Kód: Vybrat vše
http://puschpull.org/root/gaggia/01_paka_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/02_paka_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/03_vypust_single_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/04_vypust_single_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/05_vypust_dual_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/06_vypust_dual_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/07_tamper_plast_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/08_tamper_plast_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/09_miska_std_double_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/10_miska_std_double_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/11_miska_std_single_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/12_miska_std_single_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/13_miska_lm_single_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/14_miska_lm_single_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/15_miska_pretlak_double_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/16_miska_pretlak_double_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/17_miska_pretlak_single_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/18_miska_pretlak_single_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/19_miska_slepa_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/20_miska_slepa_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/21_sito_orig_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/22_sito_orig_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/23_disk_orig_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/24_disk_orig_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/25_napenovac_orig_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/26_napenovac_orig_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/27_dil_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/28_dil_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/29_sada_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/30_sada_b.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/31_gaggia_classic_a_mdf_1.jpg
Bál jsem se průšvihu, ale nakonec mi překvapivě chutnaly i tyto první experimenty. Rozhodně lepší výsledek než z toho Tchibo Cafissimo, které mám doma asi rok a půl.
Těším se na další pokusy.
Musím si ještě nechat udělat pořádný tamper. Když už tamper - pro ty misky co mám - jaký průměr (58.0, 58,5, ...)? a jaké dno (konvexní nebo rovné)?
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic
Pokial rozmyslas nad predciznym tamperom 58,5 tak odprorucam :
(ano je drahy ale fakt paradny)
Ostatne concept art zavazia 58,5 sa fakt nalepia na kavu a potom to musis velmi opatrne davat prec.
Ale na doma ti v klude staci normalne 58 tamper nejaky s drevenou ruckou a nezabudni si pozriet tieto dve videa :
Tieto "malickosti"ktore spominaju vo videu sa najlepsie prejavuju na svetlo prazenej kave. Jedna mala chyba a hned ti to tecie zle.
Kód: Vybrat vše
http://webrew.bigcartel.com/product/glass-instalation
Ostatne concept art zavazia 58,5 sa fakt nalepia na kavu a potom to musis velmi opatrne davat prec.
Ale na doma ti v klude staci normalne 58 tamper nejaky s drevenou ruckou a nezabudni si pozriet tieto dve videa :
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=F6ta8LBKZ1E
https://www.youtube.com/watch?v=AvKqcgweUSk
- dslecinka
- více pokročilý
- Příspěvky: 300
- Registrován: pát 17. dub 2015 16:29:56
- bydliště: Londýn, UK
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: Gaggia Classic
WeBrew tamper (pokud nezměnili design) má jedinou vadu na kráse a to sice radius na vrchní hraně základny. Lehce to komplikuje kontrolu rovinnosti pěchování pohmatem. Ostrá hrana na vrchu je praktičtější...
- ian
- více pokročilý
- Příspěvky: 182
- Registrován: úte 09. říj 2012 17:23:43
- bydliště: Šimonovice
- kávovar: La Nuova Era Cuadra, Hario V60, French Press Ultimo
- mlýnek: La Spaziale MXT single dose, Carimali Junior, Hario Skerton
Re: Gaggia Classic
puschpull: máš to celkem dobře, jen napěňovač je prostě tryska (origo pannarelo, dej ji do šuplíku, kdyby ti to se Silvií fáákt nešlo), díl 27 se správně nazývá pí*ovina Zkus s tím hod daleký z okna, stejně tak se single miskou 11.
Keep Calm and Drink King’s Coffee
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 643
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
ian: dík za postřehy
Které misky mám tedy používat?
Na "Double Shot"
a na "Single Shot"
??
Jak upěchovat tu LM single misku? (Mám zatím jen ten plastovej tamper)
A proč je tahle single na nic
?
Dík za případné odpovědi ...
Případně bych stejně rád vědět co je to ta pi*ovina a k čemu byla zmýšlena.
Které misky mám tedy používat?
Na "Double Shot"
Kód: Vybrat vše
http://puschpull.org/root/gaggia/09_miska_std_double_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/10_miska_std_double_b.jpg
Kód: Vybrat vše
http://puschpull.org/root/gaggia/13_miska_lm_single_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/14_miska_lm_single_b.jpg
Jak upěchovat tu LM single misku? (Mám zatím jen ten plastovej tamper)
A proč je tahle single na nic
Kód: Vybrat vše
http://puschpull.org/root/gaggia/11_miska_std_single_a.jpg
http://puschpull.org/root/gaggia/12_miska_std_single_b.jpg
Dík za případné odpovědi ...
Případně bych stejně rád vědět co je to ta pi*ovina a k čemu byla zmýšlena.