Zdravím.
Nikde na fóru jsem nenašel nic o přípravě čokolády pomocí napěňovací trysky, tak se ptám:
Všiml jsem si, že se prodávají následující čokoládové penízky:
Zkoušeli jste to někdo zapracovat do mléka napěňovací tryskou? Nebo vůbec napěnit mléko s kakaem (grankem)?
Nemůže to nějak poškodit trysku?
Díky všem za odpověď
Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Spectre
- více pokročilý
- Příspěvky: 187
- Registrován: úte 31. led 2012 18:32:54
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
Do mlieka sa zapracováva čokoláda bežne, ale používa sa na ten účel vo forme prášku. Kakao, resp. Granko by nemal byť problém... najprv rozmiešať v malom objeme mlieka a potom našlahať. U tej čokolády čo sme kedysi mali bolo treba ísť s teplotou podstatne vyššie ako u mlieka, takmer k varu, a nehrať sa na mikropenu :-D
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
- kuck
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: ned 02. pro 2012 15:29:27
- bydliště: Brno
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Re: Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
Já jsem teda zatím granko dělal tak, že jsem si bokem rozmíchal v troše mlíka hodně granka, pak normálně udělal mikropěnu z čistého mlíka a nalil to tam. Bylo to fajn a neměl jsem strach z "okakaování" kávovaru
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 113
- Registrován: pát 14. říj 2011 15:48:51
- bydliště: Nitra
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Rancilio Rocky SD
Re: Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
Ja tiež robím kakao ako kuck, a keď sa podarí latte art, tak to aj lepšie vyzerá.
- morseee1
- více pokročilý
- Příspěvky: 270
- Registrován: úte 19. úno 2008 11:49:13
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
presne .. nase deturence tomu hovoria "pivko"kuck píše:Já jsem teda zatím granko dělal tak, že jsem si bokem rozmíchal v troše mlíka hodně granka, pak normálně udělal mikropěnu z čistého mlíka a nalil to tam.
- mleitgeb
- více pokročilý
- Příspěvky: 156
- Registrován: ned 14. zář 2008 19:28:44
- bydliště: Jihočeský kraj
- kávovar: LelitBianca,MCE Perla 1gr SAE,R.S.,LaPavoni Europic.,Hario
- mlýnek: Macap 2xMXD,4xM5D,M5,R. Rocky, Baratza Sette 270wi
Re: Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
Já kakao manželce dělám také z napěněného mléka do rozpuštěného malého množství kakaa s latte artem a má to úspěch.
Dělal jsem i čokoládu z prášku dle návodu. Ale i z přidanými kousky hořké čokolády do mléka, ale to se rozpouští přeci jen hůř a chce to delší čas prohřívat až vařit.
Co ale pravidelně děláme je puding, do trochu menšího množství studeného mléka než je v návodu na přípravu přidám cukr (také méně a třtinový) a celý sáček pudinku. Šlehám až do varu, během varu ještě minutu nebo i víc hodně aktivně míchám lžící, aby se škrob hezky prohřál a více ztuhl. Když nemícháte, začne pudink hrozně prskat a nedokončíte to. Každopádně pak trysku odmočím a snadno umeju. Zatím žádný problém.
Dělal jsem i čokoládu z prášku dle návodu. Ale i z přidanými kousky hořké čokolády do mléka, ale to se rozpouští přeci jen hůř a chce to delší čas prohřívat až vařit.
Co ale pravidelně děláme je puding, do trochu menšího množství studeného mléka než je v návodu na přípravu přidám cukr (také méně a třtinový) a celý sáček pudinku. Šlehám až do varu, během varu ještě minutu nebo i víc hodně aktivně míchám lžící, aby se škrob hezky prohřál a více ztuhl. Když nemícháte, začne pudink hrozně prskat a nedokončíte to. Každopádně pak trysku odmočím a snadno umeju. Zatím žádný problém.
- Amo_Košice_Sk
- více pokročilý
- Příspěvky: 430
- Registrován: pát 26. zář 2014 9:54:19
- bydliště: Slovensko Košice
- kávovar: La Carimali Alfa
- mlýnek: Brasilia RR45 WEGA 6.0
Re: Příprava "čokolády" pomocí napěnovací trysky
Na základe vašich rád som dnes skúsil synovi spraviť kakao na kávovare.
Manželka dnes kúpila kakaový prášok RAW BIO - 150g.
Do studeného mlieka asi 1 -1,5 dcl. som dal pol kávovej lyžičky cukru a pol lyžičky tohto kakaa. Následne som do toho pustil paru. Na vrchu bolo asi 3cm mikropeny.
Fantastická chuť Ďakujem
Nikdy už nekúpime granko a tie šmejdy kakaa z obchoďákov
Manželka dnes kúpila kakaový prášok RAW BIO - 150g.
Kód: Vybrat vše
http://www.ezoshop.sk/100-napoje/kakaovy-prasok-raw-neprazeny-bio-150g
Fantastická chuť Ďakujem
Nikdy už nekúpime granko a tie šmejdy kakaa z obchoďákov
Kávavar : 2x La Carimali Alfa & French Press Bodum
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)