od Neugebauer » stř 24. úno 2016 17:34:03
Buďte zdrávi. Nejsem odborník na kávu, mám ale nějaké tušení, jak by asi přibližně mělo vypadat dobré espresso. Bohužel zatím studuju a nemám 15 tisíc na kávovar a 10 na mlýnek (jednou bych chtěl La Pavoni), napadla mě ale taková věc.
Slečna má kapslový kávovar Tchibo Cafissimo Classic za něco přes tisícovku v akci s tím, že si budeme sami plnit kapsle tím, co si koupíme (jdou rozebrat).
Když chcete v takových kávovarech udělat espresso, hodíte tam kapsli a ono to za 5 vteřin vychrstne trochu hnědé vody. Já jsem si ale zašel do Brněnské pražírny del Saggio, kde jsem si trochu čerstvé kávy nechal pomlít na správnou jemnost, a do kapsle ji celkem silně napěchoval. Výsledek byl takový, že ze stroje káva jen velmi pomalu vytékala, cca 25 sekund těch asi 30 ml, oproti té vychrstnuté hnědé vodě je už od pohledu "hustější", má hezčí a tmavší cremu a velmi hezky voní.
Pro mě samotného je to v poměru cena/výsledek něco neuvěřitelného. Oproti všemu, co jsem kdy u někoho doma pil z různých automatů z mlýnkem DeLonghi a podobně.
Chtěl bych se ale zeptat vás odborníků, jestli je podle vás možné udělat ve stroji skoro zadarmo (v obchodě cca 3k) pitelné espresso. Video sem ještě dodám. Kdyby byl někdo z Brna, klidně ho i pozvu na zkoušku.
Buďte zdrávi. Nejsem odborník na kávu, mám ale nějaké tušení, jak by asi přibližně mělo vypadat dobré espresso. Bohužel zatím studuju a nemám 15 tisíc na kávovar a 10 na mlýnek (jednou bych chtěl La Pavoni), napadla mě ale taková věc.
Slečna má kapslový kávovar Tchibo Cafissimo Classic za něco přes tisícovku v akci s tím, že si budeme sami plnit kapsle tím, co si koupíme (jdou rozebrat).
Když chcete v takových kávovarech udělat espresso, hodíte tam kapsli a ono to za 5 vteřin vychrstne trochu hnědé vody. Já jsem si ale zašel do Brněnské pražírny del Saggio, kde jsem si trochu čerstvé kávy nechal pomlít na správnou jemnost, a do kapsle ji celkem silně napěchoval. Výsledek byl takový, že ze stroje káva jen velmi pomalu vytékala, cca 25 sekund těch asi 30 ml, oproti té vychrstnuté hnědé vodě je už od pohledu "hustější", má hezčí a tmavší cremu a velmi hezky voní.
Pro mě samotného je to v poměru cena/výsledek něco neuvěřitelného. Oproti všemu, co jsem kdy u někoho doma pil z různých automatů z mlýnkem DeLonghi a podobně.
Chtěl bych se ale zeptat vás odborníků, jestli je podle vás možné udělat ve stroji skoro zadarmo (v obchodě cca 3k) pitelné espresso. Video sem ještě dodám. Kdyby byl někdo z Brna, klidně ho i pozvu na zkoušku.